• головна
  • професії
  • наш колектив
  • навчально-методична робота
  • абітуріенту

Новини Городенківського професійного ліцею

День створення УПА та День Українського Козацтва.

14 жовтня  – велике християнське свято – Покрова Пресвятої Богородиці. В цей день в начальному закладі.відзначали   День створення УПА та День Українського Козацтва.

 На тематичній лінійці «З Україною в серці боролись, жили», яку підготували 3 група будівельників та викладач історії Бондзяк В. В., учні дізнались, що свято Покрова завжди було і є для нашого народу великим виявом любові і вдячності Пресвятій Богородиці, днем радісного прославлення і звеличення її Покрова й Заступництва. Для більшості свідомих українців це свято тісно переплітається з Днем створення УПА – воістину армії нескорених, армії, яка у висловлюваннях політиків світового рівня зображалася взірцем величі духу, самовідданості та героїзму.

Символічно, що на великий християнський празник – Покрова Пресвятої Богородиці зародилася ця армія. Своїм омофором Пречиста Діва Марія захищала тих, хто боровся за свободу і незалежність нашого народу. До останнього подиху український повстанець залишився справжнім лицарем честі та чину, великим воїном національно-визвольного руху. Пам’ять про кожного українського патріота завжди житиме у наших серцях. Хай же вічна буде слава героям, що поклали своє життя за незалежність Української держави. Слава тим, хто залишився живим, пройшовши підпілля, тюрми та концтабори. І зберіг свою щиру любов до рідної землі та віру у праведність ідеї, якій присвятили своє життя.

 

 

2011-10-14


Івано-Франківська обл.
м. Городенка
вул. Станіславська 1
78100

hplif@meta.ua

ОСТАННІЙ ДЗВОНИК


ЗВІТ ДИРЕКТОРА


ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я


ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2024


38-ма річниця аварії на ЧАЕС


Всі новини!

Тиждень професії «Кухар»


Конкурс «Осінніх композицій» 2012


урочиста лінійка присвячена Дню знань та початку нового 2012-2013 навчального року


Обласна методична секція викладачів спеціальних дисциплін та майстрів виробничого навчання: «Механізація сільського господарства, основ рослинництва і тваринництва»


І етап олімпіад


Всі альбоми!


Copyright © Городенківський професійний ліцей 2011-2016

email: hplif@meta.ua

Design Copyright © West_combat@meta.ua