• головна
  • професії
  • наш колектив
  • навчально-методична робота
  • абітуріенту

Новини Городенківського професійного ліцею

Пам’яті Героїв Крут

                Завдяки звитязі  та сміливості українських вояків, більшовицький наступ на Київ 29 січня 1998 року було зупинено на чотири дні, що дало змогу укласти Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четвертого союзу.

            Так вже склалося , що в Україні відзначення бою під Крутами розпочалося лише напередодні проголошення її незалежності 29 січня 1991 року з ініціативи Народного руху України, за участі Вячеслава Чорновола, Студентської спілки , Товариства Української мови, інших національно-демократичних організацій в Крутах було встановлено березовий хрест та відбувся перший невеличкий громадянський мітинг. Та з часом вдячні нащадки увіковічили подвиг і щорічно  29 січня приходять до Аскольдової могили де відбуваються мітинг-реквієм Пам’яті Героїв Крут.

            Подвиг патріотів став днем в який щорічно в нашому навчальному закладі проводяться заходи присвячені подвигу патріотів, тогочасних юнаків, які боролись і віддали життя за Батьківщину, її самостійність. Тематичні вечори, книжкові виставки, перегляд фільмів вшановують Героїв Крут. Тема боротьби за незалежність України стала особливою для учнівської молоді цього річ, коли наша країна перебуває в стані війни з тим же агресором – росією.

            Тематичний вечір «Пам’яті Героїв Крут» підготовлено в ліцеї за участю учнів 1-2 курсу при допомозі викладачів Володимира Бондзяка , Галини Ощипко та Ольги Дідик.

                                                Фото з тематичного заходу.

               

2023-02-06


Івано-Франківська обл.
м. Городенка
вул. Станіславська 1
78100

hplif@meta.ua

Тиждень професії "КУХАР"


Робочі будні ліцею.


Найрозумніший математик


Будні ліцею


Будні ліцею


Всі новини!

Тиждень професії «Кухар»


Конкурс «Осінніх композицій» 2012


урочиста лінійка присвячена Дню знань та початку нового 2012-2013 навчального року


Обласна методична секція викладачів спеціальних дисциплін та майстрів виробничого навчання: «Механізація сільського господарства, основ рослинництва і тваринництва»


І етап олімпіад


Всі альбоми!


Copyright © Городенківський професійний ліцей 2011-2016

email: hplif@meta.ua

Design Copyright © West_combat@meta.ua