• головна
  • професії
  • наш колектив
  • навчально-методична робота
  • абітуріенту

Новини Городенківського професійного ліцею

Подорож у світ професії «Плодоовочівник»

Кажуть, що людина у житті народжується двічі: впершеколи зявляється на землі як жива істота, а вдругеколи стверджується як особистість, вибирає справу свого життя, свою професію. Правильний вибір професії сьогоднізапорука матеріального та морального благополуччя завтра.

З давніх - давен людина займалася землеробством. Ми живемо в такій місцевості де добре розуміють, що таке праця на землі і яких вона потребує зусиль. З метою популяризації робітничої професії з 09.10-13.10 2023р. у Городенківському професійному ліцеї цікаво та різнопланово проходив тиждень професії «Плодоовочівник», під час якого проводилися різні вікторини, майстеркласи, виставка стіннівок, демонстрація відеороликів з професії. Учні представили оригінальну виставку картин, зроблених з овочів і зелені, дивовижні квіти з буряка та моркви, картини з фруктів, осінніх квітів. Також мали змогу подивитися на різні сорти картоплі, яка вирощена на ділянці закладу.

Майстер виробничого навчання, Білик Наталія Дмитрівна (1 група плодоовочівників, І курс) розказала цікаві факти з історії професії плодоовочівник, які сягають в глибоку давнину, коли люди почали працювати на землі. В Україні плодоовочівництво виникло і розвивалося з появою первісної людини на території країни. Як свідчать стародавні зображення на території України, плодові насадження вирощували ще у VІІ-ІVст. до нашої ери.

Майстер виробничого навчання, Юрійчук Євдокія Василівна (2 група плодоовочівників, ІІ курс) наголосила, що плодоовочівникпрацівник сільського господарства, який займається вирощуванням овочів, плодів, ягід. Його завданнявирощувати високі й сталі врожаї якісних плодів на основі впровадження досягнень науки і передового досвіду з метою забезпечення потреб населення в цінних, екологічно-чистих продуктах харчування.

Тому, хочеться побажати здобувачам освіти, які обрали професію «Плодоовочівник», що ви обрали професію до душі і станете справжніми професіоналами своєї справи.

2023-10-15


Івано-Франківська обл.
м. Городенка
вул. Станіславська 1
78100

hplif@meta.ua

38-ма річниця аварії на ЧАЕС


«Солодка паска»


Змагання з шашок


Тиждень ОХОРОНИ ПРАЦІ


Тиждень ОХОРОНИ ПРАЦІ


Всі новини!

Тиждень професії «Кухар»


Конкурс «Осінніх композицій» 2012


урочиста лінійка присвячена Дню знань та початку нового 2012-2013 навчального року


Обласна методична секція викладачів спеціальних дисциплін та майстрів виробничого навчання: «Механізація сільського господарства, основ рослинництва і тваринництва»


І етап олімпіад


Всі альбоми!


Copyright © Городенківський професійний ліцей 2011-2016

email: hplif@meta.ua

Design Copyright © West_combat@meta.ua